Laatste nieuws

  • Nieuws
    28 juni 2024

    Slowakije: Ernstige inperking vrijheid van protest door parlement

    Het Slowaakse parlement schendt de eigen grondwet met de nieuwe wet, die de macht van de autoriteiten uitbreidt om vreedzame bijeenkomsten te beperken of zelfs te verbieden.

  • Nieuws
    27 juni 2024

    Miljardensteun aan Egypte moet afhankelijk zijn van mensenrechtenhervormingen

    Als Egypte geen mensenrechtenhervormingen doorvoert, overtreedt de EU met de miljardensteun aan het land haar eigen wetten.

  • Julian Assange is vrij. Canberra vliegveld, Australië, 26 juni 2024.
    Goed nieuws
    26 juni 2024

    ‘Positief nieuws’: Julian Assange vrijgelaten

    Julian Assange is na 5 jaar gevangenis in Engeland vrijgelaten. Amnesty International is van mening dat hij nooit vastgezet had mogen worden.

  • Nieuws
    26 juni 2024

    Rusland isoleert criciti systematisch van familie

    Wie kritiek heeft op de regering of tegen de Russische invasie in Oekraïne wordt op alle mogelijke manieren doelbewust geïsoleerd van zijn of haar familie.

  • Arbeiders in een fabriek die kleding levert aan e-commercebedrijf SHEIN in Guangzhou in de Zuid-Chinese provincie Guangdong.
    Nieuws
    25 juni 2024

    Beursgang van ultra-fast-fashion-bedrijf SHEIN ondermijnt de mensenrechten

    Ultra-fast-fashion-bedrijf SHEIN wil een notering aan de Londense beurs. Dat is een zorgwekkende ontwikkeling voor de mensenrechten.

  • Nieuws
    25 juni 2024

    Marokko/Spanje: twee jaar na tragedie Melilla nog altijd vermiste migranten

    Ruim 70 mannen die probeerden de grens over te steken naar de Spaanse enclave zijn tot op de dag vandaag vermist. Er moet meer worden gedaan om hun lot te achterhalen.

  • Mensen houden spandoeken vast ter ondersteuning van LGBTQIA-rechten buiten het hooggerechtshof dat een baanbrekende uitspraak deed ten gunste van LGBTQIA-gemeenschappen in Windhoek, Namibië, juni.
    Goed nieuws
    24 juni 2024

    Namibië: uitspraak ‘sodomie’-zaak overwinning voor de mensenrechten

    Seks met mensen van hetzelfde geslacht is niet langer strafbaar in Namibië. De beslissing is een overwinning voor de mensenrechten

  • Abdulwahab Mohammad Qatran is opgepakt door de Houthi-autoriteiten omdat hij kritiek uitte op de recente Rode Zee aanvallen van de Houthi's
    Goed nieuws
    20 juni 2024

    Goed nieuws Jemen: Abdulwahab Mohammad Qatran vrijgelaten

    Abdulwahab Mohammad Qatran, een rechter uit Jemen, is vrijgelaten. Hij zat meer dan vijf maanden vast in willekeurige detentie.

  • Nieuws
    19 juni 2024

    Egypte: stop massa-arrestaties en gedwongen terugkeer Sudanese vluchtelingen

    Duizenden vluchtelingen zijn al gedwongen uitgezet naar Sudan, waar ze gevaar lopen. Egypte schendt hiermee het internationale recht. Dit is in strijd met het internationaal recht.

  • Rita
    Goed nieuws
    18 juni 2024

    Goed nieuws Kirgizië: Rita Karasartova en anderen vrijgesproken

    Rita Karasartova en ten minste 22 anderen die werden aangeklaagd in de zogenaamde 'Kempir-Abad'-zaak zijn vrijgesproken.