Duurzaamheidsbeleid Allianz, Generali en Legal & General onder de maat; Delta Lloyd zet grote stappen vooruit

Drie van de tien grootste levensverzekeraars in Nederland, Allianz, Generali en Legal & General, blijven ernstig achter bij het publiceren van goed duurzaamheidsbeleid. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van de Eerlijke Verzekeringswijzer, dat vandaag gepubliceerd wordt.

De Eerlijke Verzekeringswijzer vergelijkt jaarlijks het duurzaamheidsbeleid van verzekeraars voor 18 thema’s en sectoren, zoals mensenrechten, natuur, mijnbouw, voeding en gezondheid.

Het beleid van Allianz is over de hele linie ‘slecht’ tot ‘zeer slecht’ te noemen. Allianz bracht slechts op één van de achttien onderwerpen verbeteringen in het beleid aan. Het beleid van Generali is niet veel beter. Niettemin scherpte Generali slechts voor drie onderwerpen het beleid aan, terwijl dit op twee andere onderwerpen nog verslechterde. Legal & General haalde op zes onderwerpen hogere rapportcijfers dan bij de vorige meting en scoorde op één onderwerp lager.

Delta Lloyd zet grote stappen vooruit

De overige zeven verzekeringsgroepen die bij het onderzoek betrokken waren – ASR, Achmea, Aegon, APG (moederbedrijf van Loyalis), Delta Lloyd, NN Group en Vivat Verzekeringen – brachten in het afgelopen jaar concrete verbeteringen aan in het duurzaamheidsbeleid. Deze verbeteringen resulteerden in 64 hogere scores op tal van maatschappelijke onderwerpen, zoals arbeidsrechten en dierenwelzijn.

Aegon, Achmea, APG (Loyalis), ASR en Vivat Verzekeringen boekten op meerdere thema’s – soms flinke – vooruitgang, terwijl ook NN Group een paar hogere scores kon bijschrijven.

De Eerlijke Verzekeringswijzer onderzoekt niet alleen het beleid van verzekeringsgroepen, maar ook de uitvoering ervan in de praktijk.